Ons verhaal

Als financieel professional ben ik continu op zoek naar verbetering. Verbetering van het proces, verbetering van het resultaat, verbetering van grip op zaken. Voor ZZP-ers en MKB-ers betekent dit vaak het verbeteren en optimaliseren van de administratie. Voor de grotere ondernemingen betekent dit dat ik op zoek ben naar manieren om meer “in control” te zijn.

Opleidingen en ervaring

Na het VWO heb ik eerst de HEAO gevolgd aan Windesheim in Zwolle, ik ben afgestudeerd in de richting accountancy, AA om precies te zijn. Een aantal jaren later heb ik me verder verdiept en heb ik de Master Accountancy & Controlling gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam.

Na de HEAO heb ik bijna 11 jaar gewerkt in de accountancy. Ik ben als stagiair binnengekomen en heb me opgewerkt tot senior relatiebeheerder. Vlak voordat ik tekeningsbevoegd accountant werd, kreeg ik de kans het bedrijfsleven in te gaan. In feite ging ik aan de andere kant van de tafel zitten. Dat maakt mij nu tot een betere adviseur.

Na 1,5 jaar in de deurenindustrie ben ik 3 jaar in de cosmetica industrie werkzaam geweest. Daar was ik finance manager, en was verantwoordelijk voor Financiën, HR, ICT en facilitaire zaken voor de Nederlandse tak (Benelux, Duitsland en Oostenrijk). Ook zat ik regelmatig met de directeur en de commercieel managers aan tafel om de strategie te bespreken. De Nederlandse tak was goed voor ca. 6 miljoen omzet.

Tot slot ben ik nog werkzaam geweest bij een dochtermaatschappij van Essent. Dit was een organisatie die zich bezig hield met het onderhoud en de verkoop van CV-ketels en aanverwante producten. Daar heb ik ook een interimopdracht gedaan toen ik net voor mezelf was begonnen.

Groot worden door klein te blijven

Bij de grote ondernemingen had ik niet het gevoel dat ik het verschil kon maken. Dat is namelijk waar ik een echte kick van krijg. Het verschil maken. “Make it happen” Iets betekenen voor de ondernemer. Snel handelen en het probleem oplossen. Mijn klanten treffen een adviseur die vanuit eigen ervaring hun belangen behartigt, niet vanuit de regeltjes uit de standaard boekjes. Als finance manager liep ik zelf ook tegen de accountant aan; zijn bezoek kostte alleen maar tijd en leverde voor de dagelijkse business niets op. Ik heb mijn blik naar voren gericht, het verleden gebruik ik om het heden te doorzien, en vooruit te blikken op de toekomst.

Ondernemers die bereid zijn om samen te werken kunnen bij mij terecht. Samen gaan wij het (administratieve) proces optimaliseren, zodat je de focus kunt leggen op het ondernemerschap.